Kuinka lisätä musiikkia Instagram-tarinaan

Luotu 8 huhtikuu, 2024
instagram tarina musiikki

Nykypäivän digitaaliaikana sosiaalisen median alustoista on tullut olennainen osa elämäämme. Erityisesti Instagram on saavuttanut valtavan suosion visuaalisten tarinankerrontaominaisuuksiensa ansiosta. Yksi Instagramin kiinnostavimmista ominaisuuksista on mahdollisuus lisätä musiikkia tarinoihisi. Halusitpa sitten luoda tunnelman, ilmaista itseäsi tai vain viihdyttää seuraajiasi, musiikin lisääminen voi viedä Instagram-tarinasi uudelle tasolle. Tässä artikkelissa opastan sinua lisäämään musiikkia Instagram-tarinaan sisäänrakennetun musiikkiominaisuuden avulla sekä kuinka voit lisätä omaa musiikkiasi kolmannen osapuolen sovelluksilla.

Miksi lisätä musiikkia Instagram-tarinaasi?


Musiikilla on voimakas vaikutus tunteisiimme ja se voi parantaa Instagram-tarinasi kokonaiskokemusta. Se voi muuttaa arkipäivän hetken ikimuistoiseksi ja luoda yhteyden yleisöösi. Lisäämällä musiikkia Instagram-tarinaasi voit asettaa sävyn, herättää tiettyjä tunteita ja tehdä sisällöstäsi kiinnostavampaa ja viihdyttävämpää. Olitpa sitten jakamassa matkakokemusta, esittelemässä uutta tuotetta tai vain vangitessasi päivittäistä hetkeä, musiikki voi lisätä tarinaasi luovuutta ja aitoutta.

Kuinka lisätä musiikkia Instagram-tarinaan sisäänrakennetun musiikkiominaisuuden avulla

Instagram on tehnyt musiikin lisäämisestä tarinoihin uskomattoman helppoa sisäänrakennetun musiikkiominaisuuden avulla. Näin voit tehdä sen:

 1. Avaa Instagram-sovellus mobiililaitteellasi ja pyyhkäise oikealle päästäksesi kameraan.
 2. Ota valokuva tai video tarinaasi tai valitse se kameran rullasta.
 3. Napauta tarrakuvaketta näytön yläreunassa.
 4. Valitse "Musiikki" -tarra käytettävissä olevista vaihtoehdoista.
 5. Hae kappaletta tai selaa eri luokkia ja soittolistoja.
 6. Kun olet löytänyt haluamasi kappaleen, voit esikatsella sitä napauttamalla sitä.
 7. Säädä kappaleen pituutta vetämällä liukusäädintä vasemmalle tai oikealle.
 8. Mukauta musiikkitarran ulkoasua napauttamalla sitä ja valitsemalla eri tyylejä.
 9. Siirrä musiikkitarra ja muuta sen kokoa haluamaasi paikkaan tarinassasi.
 10. Napauta "Valmis" lisätäksesi musiikkia Instagram-tarinaasi.

Sisäänrakennetun musiikkiominaisuuden avulla voit helposti löytää suosittuja kappaleita, tutkia erilaisia genrejä ja lisätä ripaus personointia Instagram-tarinaasi.

Oman musiikin lisääminen Instagram-tarinaan kolmannen osapuolen sovelluksilla

Jos haluat lisätä omaa musiikkiasi Instagram-tarinaasi, voit käyttää kolmannen osapuolen sovelluksia, jotka tarjoavat tämän toiminnon. Tässä on joitain suosittuja sovelluksia, joiden avulla voit lisätä omaa musiikkiasi Instagram-tarinaasi:

 1. Spotify: Spotifyn kirjastossa on yli miljoonia kappaleita, joten se on loistava valinta oman musiikin lisäämiseen Instagram-tarinaan. Luo vain soittolista kappaleista, joita haluat käyttää, ja tallenna se Spotifyyn. Avaa sitten Instagram-sovellus, pyyhkäise oikealle päästäksesi kameraan ja noudata samoja aiemmin mainittuja vaiheita lisätäksesi musiikkitarran. Napauta "Lisää" -vaihtoehtoa ja valitse tallennettu soittolista valitsemalla Spotify.
 2. SoundCloud: SoundCloud on toinen suosittu alusta musiikin löytämiseen ja jakamiseen. Sen avulla voit ladata omia kappaleitasi tai tutustua laajaan käyttäjien luoman sisällön kokoelmaan. Voit lisätä omaa musiikkiasi SoundCloudista Instagram-tarinaan avaamalla SoundCloud-sovelluksen, valitsemalla jaettavan kappaleen, napauttamalla jakokuvaketta ja valitsemalla "Instagram Stories" -vaihtoehdon.
 3. InShot: InShot on monipuolinen videonmuokkaussovellus, joka tarjoaa erilaisia ominaisuuksia, kuten mahdollisuuden lisätä musiikkia videoihisi. Voit tuoda omaa musiikkiasi laitteesi kirjastosta tai valita sovelluksen kokoelmasta. Kun olet muokannut videotasi InShotissa, voit tallentaa sen kameran rullaan ja ladata sen sitten Instagram-tarinaasi.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä monista saatavilla olevista kolmansien osapuolien sovelluksista, joiden avulla voit lisätä omaa musiikkiasi Instagram-tarinaasi. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja löydä tarpeisiisi ja mieltymyksiisi sopiva.

Vaiheet oman musiikin lisäämiseen Instagram-tarinaan


Nyt kun tunnet sisäänrakennetun musiikkiominaisuuden ja kolmannen osapuolen sovellukset, käydään läpi vaiheet oman musiikin lisäämiseksi Instagram-tarinaasi:

 1. Valitse musiikki, jonka haluat lisätä Instagram-tarinaasi, ja varmista, että se on tallennettu laitteellesi tai käyttämääsi sovellukseen.
 2. Avaa Instagram-sovellus mobiililaitteellasi ja pyyhkäise oikealle päästäksesi kameraan.
 3. Ota valokuva tai video tarinaasi tai valitse se kameran rullasta.
 4. Napauta tarrakuvaketta näytön yläreunassa.
 5. Valitse "Musiikki" -tarra käytettävissä olevista vaihtoehdoista.
 6. Sen sijaan, että käyttäisit sisäänrakennettua musiikkiominaisuutta, napauta "Oma musiikki" tai "Muokattu" -vaihtoehtoa.
 7. Valitse lähde, josta haluat lisätä omaa musiikkiasi (esim. Spotify, SoundCloud, InShot).
 8. Valitse tietty kappale tai soittolista, jonka haluat lisätä Instagram-tarinaasi.
 9. Mukauta musiikkitarran ulkoasua napauttamalla sitä ja valitsemalla eri tyylejä.
 10. Siirrä musiikkitarra ja muuta sen kokoa haluamaasi paikkaan tarinassasi.
 11. Napauta "Valmis" lisätäksesi omaa musiikkiasi Instagram-tarinaasi.
 12. Seuraamalla näitä ohjeita voit lisätä omaa musiikkiasi ja esitellä henkilökohtaista makuasi ja tyyliäsi Instagram-tarinoissasi.

Vianetsintävinkkejä musiikin lisäämiseen Instagram-tarinaan


Joskus saatat kohdata ongelmia tai vaikeuksia, kun lisäät musiikkia Instagram-tarinaasi. Tässä on joitakin vianetsintävinkkejä, jotka auttavat sinua voittamaan yleiset haasteet:

 • Päivitä sovelluksesi: Varmista, että laitteellesi on asennettu Instagram-sovelluksen uusin versio. Päivitykset sisältävät usein virheenkorjauksia ja parannuksia, jotka voivat ratkaista kaikki musiikin lisäämiseen liittyvät ongelmat tarinoihin.
 • Tarkista Internet-yhteytesi: vakaa Internet-yhteys on välttämätön, jotta pääset käyttämään musiikkikirjastoa ja lisäämään musiikkia Instagram-tarinaasi. Varmista, että olet yhteydessä luotettavaan Wi-Fi-verkkoon tai että sinulla on vahva matkapuhelindatayhteys.
 • Tyhjennä välimuisti ja tiedot: Jos sinulla on jatkuvia ongelmia musiikin lisäämisessä, Instagram-sovelluksen välimuistin ja tietojen tyhjentäminen voi auttaa. Siirry laitteesi asetuksiin, etsi Instagram-sovellus ja tyhjennä välimuisti ja tiedot. Huomaa, että tämä kirjaa sinut ulos sovelluksesta, joten muista muistaa kirjautumistietosi.
 • Käynnistä laite uudelleen: Joskus yksinkertainen uudelleenkäynnistys voi ratkaista väliaikaiset häiriöt ja palauttaa sovelluksen toiminnan. Sammuta laite, odota muutama sekunti ja käynnistä se sitten uudelleen.
 • Ota yhteyttä Instagram-tukeen: Jos mikään yllä olevista vianetsintävinkeistä ei toimi, voit ottaa yhteyttä Instagram-tukeen saadaksesi lisäapua. He saattavat pystyä tarjoamaan erityisiä ratkaisuja tai näkemyksiä kohtaamasi ongelmasta.

Seuraamalla näitä vianetsintävinkkejä voit varmistaa sujuvan ja vaivattoman kokemuksen, kun lisäät musiikkia Instagram-tarinaasi.

instagram tarina musiikki 2

Luovia tapoja käyttää musiikkia Instagram-tarinassasi


Nyt kun tiedät kuinka lisätä musiikkia Instagram-tarinaasi, tutkitaan luovia tapoja hyödyntää tätä ominaisuutta ja parantaa tarinankerrontaasi:

 1. Ääniraita matkaseikkailuihin: Jos jaat matkakokemuksiasi, musiikin lisääminen voi kuljettaa yleisösi määränpäähän ja vahvistaa kuviisi ja videoihisi tallennettuja tunteita. Valitse kappaleita, jotka kuvastavat vierailemasi paikan tunnelmaa.
 2. Korosta tuotteen ominaisuuksia: Jos esittelet tuotetta tai palvelua, musiikki voi auttaa luomaan sen ympärille kiehtovan ja mukaansatempaavan tarinan. Käytä iloisia ja energisiä kappaleita korostaaksesi tuotteen ominaisuuksia ja etuja tai valitse kappale, joka sopii brändin identiteettiin.
 3. Emotionaalinen tarinankerronta: Musiikilla on voima herättää tunteita ja luoda syvempi yhteys yleisöösi. Käytä sitä tarinojesi emotionaalisen vaikutuksen parantamiseen, olipa kyseessä sitten henkilökohtainen anekdootti, sydämellinen viesti tai motivoiva tarina.
 4. Hetkiä kulissien takana: Musiikki voi lisätä hauskan ja leikkisän elementin kulissien taakse. Valitse tarttuvia kappaleita tai iloisia kappaleita kulissien takana olevien videoidesi mukana, jolloin yleisösi pääset kurkistamaan luovaan prosessiisi tai päivittäiseen rutiinisi.
 5. Interaktiivisia kokemuksia: Kokeile Instagram-tarinasi interaktiivisia elementtejä musiikin avulla. Voit esimerkiksi pyytää yleisöäsi arvaamaan taustalla soivan kappaleen tai luoda kyselyn, jossa heitä pyydetään valitsemaan suosikkikappaleensa.

Sisällyttämällä musiikkia luovasti Instagram-tarinoihisi voit sitouttaa yleisösi, tehdä sisällöstäsi mieleenpainuvampaa ja erottua joukosta.

Oikeudelliset näkökohdat lisättäessä musiikkia Instagram-tarinaan


Vaikka musiikin lisääminen Instagram-tarinaan voi olla loistava tapa parantaa sisältöäsi, on tärkeää olla tietoinen oikeudellisista näkökohdista ja mahdollisista tekijänoikeusongelmista. Tässä on joitain avainkohtia, jotka on pidettävä mielessä:

Tekijänoikeusloukkaus: Tekijänoikeuksilla suojatun musiikin käyttö ilman lupaa voi johtaa tekijänoikeusrikkomukseen. On tärkeää kunnioittaa artistien ja tekijöiden oikeuksia hankkimalla tarvittavat lisenssit tai luvat ennen kuin käytät heidän musiikkiaan Instagram-tarinoissasi.

Tekijänoikeusvapaa musiikki: Tekijänoikeusongelmien välttämiseksi voit käyttää rojaltivapaata musiikkia, joka on musiikkia, joka on lisensoitu tiettyyn käyttöön ilman yksittäisiä lupia. On olemassa useita alustoja, jotka tarjoavat laajan valikoiman rojaltivapaata musiikkia, kuten Soundstripe, Epidemic Sound ja Artlist.

Lisenssisopimukset: Jos haluat käyttää suosittuja kappaleita Instagram-tarinoissasi, sinun on ehkä hankittava lisenssisopimukset vastaavien oikeudenhaltijoiden kanssa. Tämä voi sisältää yhteyden ottamista esittäjään tai hänen levy-yhtiönsä neuvotellakseen musiikin käyttöehdoista.

Attribuutio: Kun käytät attribuutiota vaativaa musiikkia, muista mainita esittäjä tai lähde asianmukaisesti Instagram-tarinasi. Tämä voidaan tehdä mainitsemalla taiteilijan nimi, mukaan lukien linkki hänen verkkosivustolleen tai sosiaalisen median profiiliin, tai käyttämällä asianmukaisia tunnisteita ja hashtageja.

On erittäin tärkeää perehtyä Instagram-tarinoissasi käytettävän musiikin lainmukaisuuteen ja varmistaa, että noudatat asiaankuuluvia tekijänoikeuslakeja ja -määräyksiä. Näiden näkökohtien huomiotta jättäminen voi johtaa oikeudellisiin seurauksiin ja vahingoittaa online-näkyvyyttäsi.

Vaihtoehtoja musiikin lisäämiselle Instagram-tarinaan


Jos musiikin lisääminen Instagram-tarinaan ei ole mahdollista tai sopivaa sisältöösi, on olemassa vaihtoehtoisia tapoja parantaa tarinankerrontaasi ja saada yleisösi mukaan. Tässä muutama idea:

Äänitehosteet: Musiikin sijaan voit sisällyttää äänitehosteita lisätäksesi syvyyttä ja tunnelmaa Instagram-tarinasi. Äänitehosteet voivat luoda yleisöllesi mukaansatempaavamman kokemuksen, olipa kyseessä sitten aaltojen jysähdys, lintujen viserrys tai oven avautuminen.

Voiceover: Harkitse oman äänesi tai kertojan ääntä tarjotaksesi kontekstin ja selostuksen Instagram-tarinasi. Tämä voi olla erityisen tehokasta opetusohjelmissa, kulissien takana olevissa videoissa tai tarinankerrontasisällössä.

Kuvatekstit ja teksti: välitä viestisi ja sitouta yleisösi kuvatekstien ja tekstipeittokuvien avulla. Voit kokeilla erilaisia fontteja, värejä ja animaatioita tehdäksesi tekstistäsi visuaalisesti houkuttelevan ja huomiota herättävän.

Visuaaliset tehosteet: Tutki erilaisia visuaalisia tehosteita ja suodattimia, jotka ovat saatavilla Instagramissa tarinojesi ulkonäön parantamiseksi. Bumerangeista superzoomeihin on useita vaihtoehtoja, joilla voit lisätä sisältöösi ripauksen luovuutta ja ainutlaatuisuutta.

Muista, että tärkeintä on kokeilla ja löytää vaihtoehtoisia tapoja tehdä Instagram-tarinoistasi kiinnostavia ja mieleenpainuvia, vaikka musiikki ei olisikaan pääpaino.

Johtopäätös


Musiikin lisääminen Instagram-tarinaan voi parantaa tarinankerrontaasi ja houkutella yleisöäsi ainutlaatuisella tavalla. Halusitpa käyttää sisäänrakennettua musiikkiominaisuutta tai lisätä omaa musiikkiasi kolmannen osapuolen sovellusten kautta, mahdollisuudet ovat rajattomat. Muista ottaa musiikkia käyttäessäsi huomioon juridiset näkökohdat ja tekijänoikeuskysymykset ja tutkia vaihtoehtoisia tapoja parantaa Instagram-tarinoitasi, jos musiikki ei sovi sisältöösi. Näillä vinkeillä ja tekniikoilla voit luoda kiehtovia ja mieleenpainuvia Instagram-tarinoita, jotka jättävät pysyvän vaikutuksen seuraajiisi. Joten mene eteenpäin, päästä luovuutesi valloilleen ja anna musiikin olla ääniraita Instagram-tarinasi!

Valitettavasti musiikkitarra on ensisijainen tapa lisätä musiikkia Instagram-tarinaasi. Vaikka vaihtoehtoisia sovelluksia ja menetelmiä on, ne eivät välttämättä tarjoa samaa saumatonta integraatiota kuin sisäänrakennettu musiikkiominaisuus.

Kappaleiden saatavuus Instagram-musiikkikirjastossa voi vaihdella sijaintisi ja levy-yhtiöiden kanssa solmittujen lisenssisopimusten mukaan. Jos et löydä tiettyä kappaletta, sitä ei ehkä ole lisensoitu käytettäväksi alueellasi.

Kyllä, voit lisätä musiikkia sekä valokuviin että videoihin Instagram-tarinasi. Noudata samoja aiemmin mainittuja vaiheita lisätäksesi musiikkitarran tarinaasi.