TikTok-kiellossa liikkuminen: Kuinka yritykset voivat sopeutua ja menestyä TikTokin jälkeisellä aikakaudella

Luotu 28 maaliskuu, 2024
liiketoiminta sopeutuu

Johdatus TikTok-kieltoon Jatkuvasti muuttuvassa digitaalisessa ympäristössä yritysten on joutunut sopeutumaan erilaisiin häiriöihin, mutta harvat ovat olleet yhtä merkittäviä kuin TikTok-kielto. Muistan päivän, jolloin uutinen julkaistiin; se lähetti väreitä läpi liike-elämän. Markkinoinnin huipulle muodostunut sosiaalisen median alusta TikTok oli yhtäkkiä saavuttamattomissa keskeisillä markkinoilla. Digimarkkinoinnissa juurtuneena tunnustin tämän ratkaisevana hetkenä. Kyse ei ollut vain alustan menettämisestä; kyse oli strategioiden uudelleenarvioinnista jatkuvasti kehittyvässä tilassa. Kielto koski kaikenkokoisia yrityksiä. Monille TikTokista oli tullut tärkeä osa heidän markkinointi- ja mainontastrategioitaan. Alustan ainutlaatuinen algoritmi ja sen tarjoama pelkkä viraalisuus tarkoittivat, että yksittäinen video saattoi katapuloida brändin valokeilaan yhdessä yössä. Kun tämä tie suljettiin, yritysten oli pohdittava sen vaikutuksia digitaaliseen läsnäoloonsa ja tulovirtoihinsa. Syyt kiellon taustalla vaihtelivat huolista yksityisyydestä ja kansallisesta turvallisuudesta geopoliittisiin jännitteisiin. Syystä riippumatta vaikutus oli välitön ja syvä. Yritykset, jotka olivat investoineet voimakkaasti TikTok-keskeisiin kampanjoihin, jäivät strategioidensa kääntämiseen. Se oli herätys monille, ja se korosti, kuinka tärkeää on olla laittamatta kaikkia munia samaan koriin digitaalisesti.

TikTok-kiellon vaikutusten ymmärtäminen yrityksiin

TikTok-kiellon vaikutus yrityksiin oli monitahoinen. Aluksi oli epäuskon tunne. Kuinka satojen miljoonien aktiivisten käyttäjien alusta voitaisiin sulkea? Joillekin yrityksille, erityisesti niille, jotka olivat rakentaneet brändi-identiteettinsä TikTokin ympärille, kielto merkitsi aloittamista tyhjästä muilla alustoilla. Ajoitus ei olisi voinut olla huonompi, sillä kielto tuli keskellä maailmanlaajuista pandemiaa, jolloin digitaalinen vuorovaikutus oli tärkeämpää kuin koskaan.

TikTokin ainutlaatuisiin sitoutumismekanismeihin liittyvät tulovirrat saivat osuman. TikTok-persoonallisuuksiin keskittyneet vaikuttajakumppanuudet menettivät loistonsa, koska nämä vaikuttajat jäivät yhtäkkiä ilman ensisijaista alustaansa. Yritysten oli arvioitava uudelleen markkinointibudjettinsa ja kohdennettava varoja muille alustoille ja strategioihin saadakseen yleisönsä huomion takaisin.

Lisäksi kielto korosti sitä epävarmaa luonnetta, että luotetaan liian voimakkaasti yhteen alustaan. Digitaalisen markkinoinnin maisema on luonnostaan epävakaa; alustat nousevat ja putoavat, algoritmit muuttuvat ja käyttäjien tottumukset muuttuvat. Yrityksillä, jotka olivat monipuolistaneet läsnäoloaan sosiaalisessa mediassa, olivat paremmat mahdollisuudet selviytyä myrskystä. He voisivat hyödyntää olemassa olevia seuraajiaan muilla alustoilla ylläpitääkseen näkyvyyttä ja sitoutumista.

Vaihtoehtoja TikTokille yrityksille

Kun TikTok katosi sovelluskaupoista, yritysten piti löytää nopeasti vaihtoehtoja. Markkinoijana minun piti ohjata asiakkaitani tämän siirtymän läpi ja tutkia muita alustoja, jotka tarjosivat samanlaisia ominaisuuksia ja yleisön demografisia tietoja. Esimerkiksi Instagram Reels nousi vahvana haastajana. Sen lyhytmuotoinen videomuoto oli TikTokin käyttäjille tuttu, ja Instagramin vakiintunut käyttäjäkunta teki siitä turvallisen vedon jatkuvalle sosiaalisen median sitoutumiselle.

YouTube vauhditti myös peliään ottamalla käyttöön YouTube Shortsin, jonka tarkoituksena oli täyttää TikTokin jättämä tyhjyys. Vaikka YouTube oli jo vakiintunut alusta, Shorts tarjosi yrityksille uuden tavan luoda näyttävää, mukaansatempaavaa sisältöä, joka voi tavoittaa laajan yleisön.

Muut alustat, kuten Snapchat ja Twitter, esittelivät ominaisuuksia hyödyntääkseen lyhytmuotoista videotrendiä. Vaikka Snapchatin Spotlight ja Twitterin Fleets olivat lyhytikäisiä, ne olivat osoitus TikTok-tyyppisen sisällön kysynnästä. Yritysten oli oltava ketteriä ja testattava näitä uusia alustoja ja ominaisuuksia selvittääkseen, missä niiden sisältö resonoi tehokkaimmin.

Parhaat käytännöt TikTok-tyylisten videoiden luomiseen ja jakamiseen muilla alustoilla

Sopeutuminen uusiin alustoihin tarkoitti, että opittiin luomaan TikTok-tyylisiä videoita, jotka toimisivat hyvin muualla. Yksi paras käytäntö, jota korostin asiakkailleni, oli tarve säilyttää TikTokin edistämä aitous ja luovuus. Videoiden tulee silti olla suhteellisia, hauskoja ja niissä on otettava huomioon nykyiset trendit, vaikka niitä ei jaettu itse TikTokissa.

Toinen käytäntö oli räätälöidä sisältö kunkin alustan vahvuuksien mukaan. Esimerkiksi Instagram-käyttäjät arvostavat esteettistä laatua ja temaattista johdonmukaisuutta, joten vaikka sisältö saattoi olla rentoa kuin TikTokin, usein odotettiin korkeampaa kiillotustasoa. Samaan aikaan YouTuben yleisö saattaa etsiä hieman pidempää sisältöä, jopa Shorts-muodossa, mikä mahdollistaa enemmän tarinankerrontaa ja brändiviestintää.

Kolmas paras käytäntö oli jatkaa käyttäjien luoman sisällön hyödyntämistä. TikTok menestyi yhteisönsä osallistumisesta, ja samaa periaatetta voitiin soveltaa muilla alustoilla. Käyttäjien rohkaiseminen luomaan omia videoitaan brändätyillä hashtageilla tai haasteilla voi ylläpitää yhteisön sitoutumista, joka teki TikTokista niin menestyvän yrityksille.

Hyödynnä muita sosiaalisen median alustoja tavoittaaksesi TikTok-yleisösi

TikTok-kielto merkitsi sitä, että yritysten oli tunnistettava, mihin heidän yleisönsä oli siirtynyt, ja luotava läsnäolo näillä alustoilla. Yksi tapa oli käyttää data-analytiikkaa sen seuraamiseen, missä entiset TikTokin käyttäjät viettivät aikaansa. Instagram ja Facebook vahvoine mainosalustoineen tarjosivat arvokasta tietoa yleisön käyttäytymisestä ja mieltymyksistä.

Datan seuraamisen lisäksi neuvoin yrityksiä olemaan aktiivisesti vuorovaikutuksessa yleisönsä kanssa näillä alustoilla. Tämä ei tarkoittanut vain sisällön julkaisemista, vaan myös osallistumista keskusteluihin, kommentteihin vastaamista ja jopa trendeihin liittymistä tai niiden käynnistämistä. Oli olennaista luoda yhteisöllisyyden tunne, joka voisi kilpailla heidän TikTokille rakentamansa kanssa.

Yritysten ei myöskään pidä unohtaa ristiinpromootiota. Linkittämällä sosiaalisen median profiileja ja jakamalla sisältöä eri alustoilla he voivat ohjata TikTok-yleisönsä uusiin digitaalisiin koteihinsa. Tämä strategia auttoi ylläpitämään brändin näkyvyyttä ja varmisti, että seuraajat jatkoivat vuorovaikutusta suosikkibrändeihinsä alustasta riippumatta.

Työkalut ja resurssit TikTok-videoiden lataamiseen

Ennen kiellon täysimääräistä voimaantuloa monet yritykset ja sisällöntuottajat yrittivät ladata ja säilyttää TikTok-videonsa. Tämä oli tärkeä askel heidän sisällön turvaamisessa ja sen uudelleenkäytössä muilla alustoilla. TikTokin videonlataustyökaluista tuli tänä aikana korvaamattomia, ja niiden avulla käyttäjät voivat tallentaa videonsa ilman vesileimaa, mikä teki sisällön uudelleenkäytöstä muille alustoille ammattimaisempaa.

Nämä työkalut oli helppo löytää yksinkertaisella haulla, mutta oli tärkeää käyttää luotettavia ja turvallisia työkaluja. TikTok-videon latauspalveluita tarjoavien verkkosivustojen ja sovellusten mukana toimitettiin usein ohjeita, mikä teki prosessista suoraviivaisen. Olen kuitenkin aina muistuttanut asiakkaita kunnioittamaan tekijänoikeus- ja yksityisyyslakeja sisällön uudelleenkäyttöä tehdessään.

Sisällön kirjasto, joka oli valmis muokattavaksi ja jaettavaksi muualle, oli merkittävä etu. Sen avulla yritykset pystyivät ylläpitämään johdonmukaista julkaisuaikataulua siirtyessään muihin alustoihin, mikä varmisti, että heidän yleisönsä pysyi sitoutuneina ja sai tietoa siitä, mistä heidät löytää TikTokin jälkeen.

Tyttö Tiktok aikakausi

Parhaiden aikojen löytäminen vaihtoehtoisille TikTok-alustoille lähettämiseen

Vaikka TikTokilla oli omat huippuajat käyttäjien sitoutumiselle, jokaisella vaihtoehtoisella alustalla oli ainutlaatuiset mallinsa. Näillä alustoilla julkaisemisen parhaiden aikojen löytäminen oli ratkaisevan tärkeää näkyvyyden ja sitoutumisen ylläpitämiseksi. Itse alustojen tarjoamat analyysityökalut, kuten Instagram Insights ja YouTube Analytics, auttoivat tunnistamaan, milloin käyttäjät olivat aktiivisimpia.

Käännyin myös kolmannen osapuolen analytiikkapalveluihin, jotka tarjosivat tarkempaa tietoa, mikä auttoi tarkentamaan lähetysaikatauluja edelleen. Se oli yrityksen ja erehdyksen prosessi, sillä optimaaliset julkaisuajat vaihtelivat usein yrityksen toimialan, yleisön demografian ja jaetun sisällön tyypin mukaan.

Johdonmukaisuus oli toinen tärkeä tekijä. Säännöllisen julkaisuaikataulun määrittäminen auttoi seuraajia tietämään, milloin odottaa uutta sisältöä, mikä loi odotuksen ja rutiinin tunteen, josta oli hyötyä sekä yleisölle että brändille.

Tutustu suosittuihin TikTok-kappaleisiin ja trendeihin muilla alustoilla

TikTok oli tunnettu musiikkivetoisesta sisällöstään ja suosittuja kappaleita seuranneista virustrendeistä. Vaikka alusta ei enää ollut käytettävissä, näiden suuntausten kulttuuriset vaikutukset säilyivät. Yrityksille oli tärkeää jatkaa tämän sisällön luomisen osa-alueen hyödyntämistä myös muilla alustoilla.

Monet TikTokin hitteiksi tulleista kappaleista olivat saatavilla suoratoistopalveluissa, ja niitä voitiin käyttää laillisesti muiden alustojen sisällössä edellyttäen, että hankittiin asianmukainen lisenssi. Nuo tarttuvat kappaleet ja niihin liittyvät tanssiliikkeet tai haasteet voisivat silti olla osa brändin sisältöstrategiaa, mikä auttaa ylläpitämään yhteyttä TikTok-yleisöön.

Lisäksi nousevien trendien tahdissa pitäminen oli yhtä tärkeää kuin koskaan. Näihin trendeihin osallistuminen auttoi yrityksiä pysymään merkityksellisinä ja suhteellisina, mikä oli TikTokin vetovoiman kulmakivi. Se oli muistutus siitä, että vaikka alusta saattaa muuttua, kiinnostavan sisällön perusperiaatteet pysyivät muuttumattomina.

Live-lähetys vaihtoehtoisilla alustoilla: opas yrityksille

TikTokin live-ominaisuus oli tehokas työkalu reaaliaikaiseen sitoutumiseen, ja sen puuttuminen tuntui voimakkaasti. Muut alustat tarjosivat kuitenkin samanlaisia ominaisuuksia, ja yrityksille oli välttämätöntä hyödyntää niitä tehokkaasti. Instagram Liven ja Facebook Liven kaltaiset alustat tarjosivat mahdollisuuden olla yhteydessä yleisöön suoraan ja henkilökohtaisesti.

Kannustin yrityksiä lähestymään näitä live-istuntoja selkeällä suunnitelmalla. Olipa kyseessä Q&A, tuotteen lanseeraus tai kulissien taakse katsominen, rakenne auttoi pitämään istunnon kiinnostavana ja brändin mukaisena. Tärkeää oli myös mainostaa näitä live-tapahtumia etukäteen hyvän osallistujamäärän varmistamiseksi.

Interaktiivisuus oli avain onnistuneeseen live-istuntoon. Katsojien osallistumisen rohkaiseminen kommenteilla ja reaktioilla teki kokemuksesta nautinnollisemman sekä yleisölle että esittelijälle. Tämä vuorovaikutuksen taso auttoi luomaan uudelleen yhteisöllisen tunteen, joka oli olennainen osa TikTokin live-ominaisuutta.

Johtopäätös: Sopeutuminen ja menestyminen TikTokin jälkeisellä aikakaudella

TikTok-kielto toi merkittäviä haasteita, mutta tarjosi myös yrityksille mahdollisuuden arvioida ja vahvistaa digitaalisen markkinointistrategiansa uudelleen. Omaksumalla vaihtoehtoisia alustoja ja sopeutumalla uusiin sisällöntuotantokäytäntöihin yritykset voisivat ylläpitää yhteyttä yleisöönsä. Se oli osoitus digitaaliajan vaatimasta joustavuudesta ja sopeutumiskyvystä.

Navigoitaessa TikTokin jälkeistä aikakautta minkä tahansa yrityksen tärkein huomio oli joustavuuden ja halukkuuden kehittyminen. Kun alustat tulevat ja menevät, onnistuneen markkinoinnin ydin on edelleen kyky kertoa vakuuttava tarina ja olla yhteydessä yleisöön merkityksellisillä tavoilla.

Digitaalinen maisema jatkaa varmasti nopeaa muutostahtiaan, mutta pysymällä ajan tasalla ja ketteränä yritykset eivät vain selviä vaan menestyvät olosuhteista riippumatta. Ja kun kuljemme eteenpäin, on jännittävää pohtia uusia mahdollisuuksia ja alustoja, jotka tulevat esiin ja ovat valmiita yritysten tutkittavaksi ja valloittamaan.

Yritykset voivat sopeutua monipuolistamalla läsnäoloaan sosiaalisessa mediassa, keskittymällä vaihtoehtoisiin alustoihin, kuten Instagram Reelsiin tai YouTube Shortsiin, investoimalla vaikuttajamarkkinointiin ja tutkimalla nousevia sosiaalisen median trendejä.

Vaikka TikTok-kielto saattaa aiheuttaa alkuhaasteita, yritykset voivat lieventää sen vaikutusta kohdistamalla resursseja uudelleen muille alustoille, tarkentamalla sisältöstrategiaansa ja pysymällä ketterinä sopeutumaan muuttuviin sosiaalisen median maisemiin.

Yritykset voivat menestyä edistämällä luovuutta ja aitoutta sisällössään, sitouttamalla yleisöään eri alustoilla, hyödyntämällä käyttäjien luomaa sisältöä, tekemällä yhteistyötä vaikuttajien kanssa eri alustoilla ja pysymällä ajan tasalla alan trendeistä ja kuluttajakäyttäytymisen muutoksista.